marți, 27 noiembrie 2012

Ungurii au fost parte la Guvernarea Romaniei timp de 2 decenii - sunt insa deceptionati de aceasta guvernare si acum cred ca solutia este autonomia! ... Desigur ei viseaza granita cu Ungaria (probabil jinduiesc si la aurul din Apuseni), uitand insa un lucru esential: nici in vechime si nici astazi, nu prea gasesti picior de ungur prin Muntii Apuseni.



declaraţie
Sfântu Gheorghe, 24 noiembrie 2012

DECLARAŢIA DE LA SFÂNTU GHEORGHE
Autonomia este soluţia!
Noi, cetăţeni liberi ai României şi ai Europei în curs de unificare – exercitându-ne dreptul la asociere, precum şi cel la opinie şi libertatea de exprimare – conştienţi de responsabilitatea pe care o purtăm pentru generaţiile viitoare, confirmându-ne voinţa comună azi, 24 noiembrie 2012, la Sfântu Gheorghe ne declarăm din nou şi cu devotament credinţa în autonomia comunităţii noastre maghiare din Transilvania şi a Ţinutului Secuiesc.
Nu mai dispunem de alţi douăzeci şi doi de ani pentru a aştepta soluţiile problemelor noastre comune de la Bucureşti. Trebuie să spunem că experienţa nefastă a deceniilor trecute este generarea problemelor, nu soluţionarea acestora prin intermediul centralizării puterii!
Am aşteptat minunea cu mâinile încrucişate – ne-a fost de ajuns!
Ne-am săturat de compromisurile de culise adoptate fără implicarea noastră!
Ne-am săturat de situaţia în care politiceni corupţi risipesc şi fură viitorul copiilor noştri!
Ne-am săturat să plătim preţul deciziilor eronate luate de guvernele care se perindă la cârma ţării!
Ne-am săturat de negarea însăşi a existenţei Ţinutului Secuiesc!
Ţinutului Secuiesc a existat, există şi vrea să existe. În acest scop ne-am întrunit astăzi.
Dorim să ne simţim acasă pe plaiurile natale moştenite de la înaintaşii noştri. Este moştenirea noastră – ţinem la ea.
Dorim să ne folosim în mod liber limba maternă şi simbolurile naţionale. Limba maghiară să fie a doua limbă oficială în Ţinutul Secuiesc. Avem acest drept.
Dorim un sistem de învăţământ de sine stătător de la creşă până la universitate. Vrem să avem acest drept!
Vrem să cheltuim banii proveniţi din impozitele noastre în scopul prosperităţii locuitorilor acestui ţinut! Vrem să avem acest drept!
Vrem să ne gospodărim singuri bogăţiile naturale. Vrem să avem acest drept!
Nu vrem ca un prefect, care nu ne cunoaşte problemele, să împiedice munca noastră de păstrare şi creare a valorilor.
Vrem să decidem noi înşine în treburile noastre.
Vrem autonomie! Autonomia este soluţia. Scopul autonomiei este să ne asigure demnitatea sărbătorilor şi eficacitatea activităţilor zilnice – arătând totodată că putem avea un viitor sigur.
De la acestea nu facem rabat. Ne vom continua lupta prin mijloace paşnice şi democratice până la atingerea obiectivului nostru final: autonomia.
Nici unul dintre noi nu are şanse de izbândă de unul singur. E nevoie de noi toţi.
Facem apel la biserici! Puterea credinţei şi sistemul de valori al creştinătăţii funcţionează în cazul nostru ca şi busolă milenară.
Facem apel la organizaţiile noastre non-guvernamentale, care au rolul de a asigura confortul vieţii cotidiene! Trebuie să ne reclădim comunităţile.
Facem apel la intelectualii noştri din sfera ştiinţei şi a culturii! Putem fi, pe bună dreptate, mândri de unicitatea culturii transilvănene.
Facem apel la politicienii noştri! Ţinând seama de voinţa clară a maghiarilor din Transilvania, să elaboreze un plan comun de acţiune pentru dobândirea autonomiei. Mai mult, să nu se abată de la acest plan indiferent de partidul maghiar pe care îl vor reprezenta în parlament.
Facem apel la vârstnici! Ne putem baza pe înţelepciunea şi experienţa lor.
Facem apel la tineri! Avântul lor creator asigură progresul.
Evocăm spiritualitatea Transilvaniei! Lupta noastră pentru autonomia pe care vrem să o dobândim este parte a concepţiei despre Transilvania pe care o dorim – şi anume, o Transilvanie ferită de imixtiunea Bucureştiului. Din acest motiv căutăm parteneriatul şi colaborarea cu acei români, care doresc recuperarea demnităţii Ardealului!
Dacă trebuie să colectăm un milion de semnături pentru a atrage atenţia Europei asupra problemelor noastre, le vom aduna.
Dacă este nevoie de o sută de mii de semnături pentru ca persoanele care au obţinut mandat în Parlamentul României să simtă greutatea cuvintelor şi doleanţelor noastre îndreptăţite, le vom aduna.
Dacă este nevoie de demonstraţii cu ocazia cărora să strigăm în mod repetat apelul nostru la autonomie, atunci vom ieşi în stradă ori de câte ori va fi nevoie. Şi nu facem acest lucru împotriva cuiva, ci pentru noi înşine.
Îl cităm pe apostolul autonomiei noastre naţionale, Kós Károly: „Va trebui să muncim, dacă vrem să trăim; şi vrem să trăim, deci vom munci.”
Cu credinţă şi asumarea răspunderii vom munci cu devotament pentru dobândirea autonomiei, în scopul păstrării şi apărării moştenirii noastre, a îmbunătăţirii prezentului pe care îl trăim şi al asigurării viitorului.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

comunicat de presă al Partidului Popular Maghiar din Transilvania
Dvs. primiţi cu regularitate comunicatele de presă şi luările de poziţie ale Partidului Popular Maghiar din Transilvania. Dacă în viitor nu mai doriţi să primiţi aceste documente, vă rugăm se ne semnalaţi acest lucru printr-un mesaj de răspuns.

Pentru informaţii suplimentare despre Partidul Popular Maghiar din Transilvania, vizitaţi site-ul www.neppart.eu.Puteţi contacta biroul nostru de presă la aceeaşi adresă.

Protejaţi natura. Dacă nu este neapărat nevoie, nu tipăriţi acest document.


Persoană de contact:
Szabó-Györke Zsombor
referent de presă al PPMT

telefon: +40 (0)762 248 696
e-mail: press@neppart.eu
szabogyorke.zsombor@neppart.eu
Iata ce inteleg ungurii prin "autonomia Tinutului Secuiesc". Pasarea malai viseaza! ... Dar, cu un presedinte tradator ca Basescu si cu romani blazati si lipsiti de spirit civic, care, in loc sa iasa toti la vot, pentru a-i elimina pe unguri de la guvernarea Romaniei, stau acasa pentru ca asa inteleg sa "sanctioneze" clasa politica corupta din Romania, nu este imposibil ca acest scenariu chiar sa se infaptuiasca! UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE!...

15 comentarii:

  1. Daca PDL-ul mai statea un pic la GUVERNARE in cardasie cu UDMR, aceasta pofta nesecata a maghiarilor de a instapani teritorii ce nu le apartin, ar fi devenit o realitate.
    Romani, treziti-va!
    Iesiti din casa si votati la 09.12.2012, masiv, alianta USL, pentru ca majoritatea din Parlamentul Romaniei sa nu se mai faca in veci cu UDMR sau alte partide de acest gen, care ne-au adus la sapa de lemn!
    PLANTON, POSTUL 1 SCHIMBUL 3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. „Aceste teritorii ce nu le aparţin” vor fi apărate de Comandantul suprem, cu sabia ridicată, urmat de Marii Români apărători şi iubitori de ţară, Blaga, Videanu şi Berceanu, urmaţi de vajnicele Udrea şi Alma, Andreea Paul Vass şi Cristina Trăilă, din spate va lovi crunt Boc cel Mare cu Oastea Lui (…), din nori, legată la ochi, va izbi crunt cu sabia, Monica Macovei şi tot aşa… Păi, ce credeţi voi? Voi o să staţi acasă ca să vă mâncaţi pensiile nesimţite!

      Ștergere
  2. URMASI AI EROILOR ROMANI DE LA OARBA,MARASTI,MARASESTI,OITUZ,CARAI,BUDAPESTA.............

    IMBOLDITII SI TREZITII DIN ADORMIRE PE URMASII NEAMULUI ROMANESC,PENTRU CA CIVILI SI OSTASI AI TARII SA SE UNEASCA SI SA-SI APERE CU VITEJIE GLIA STRAMOSEASCA PUSA IN PERICOL DE O MANA DE TRADATORI HRANITI SUB PULPANA LUI BASESCU,( BLAGA, UDREA, VIDEANU s.a.), SI EXTREMISTII MAGHIARI ,DUSMANI DE VEACURI AI SFANTULUI POPOR ROMAN.
    VOTATI CU CURAJ ,CONVINGERE,HOTARARE SI MANDRIE DE ROMAN, DECAPITAREA DIN RADACINI A SEMINTIEI NEAMULUI DE TRADATORI SI VANZATORI DE TARA, PE 9.DEC.2012.

    DE CAND E LUMEA ,-SERPII- CRIMINALI SI DUSMANI FATA DE SEMENII LOR ,TREBUIE SA FIE CALCATI PE MIJLOOC SI PE CAP CA PANA LA PLECAREA SFANTULUI SOARE DE PE CER SA-SI DEA DUHUL.

    NU AVEM NIMIC DE PIERDUT CI DIN CONTRA,
    NE RECAPATAM MANDRIA DE NEAM INVATAT -DE VITEJII NOSTRI CODUCATORI SI LUPTATORI PENTRU LIBERTATE SI NEATARNARE FATA DE SEMINTIILE PAMANTULUI -, SA TRAIASCA IN PACE SI INTELEGERE CU ALTE NEAMURI CARE RESPECTA SI SE BUCURA LA RANDUL LOR DE ROADELE SI BUNASTAREA PAMANTULUI ROMANESC PE CARE LOCUIESC SI DIN CARE EI SI URMASII LOR SE HRANESC.

    SA NU SE JOACE NIMENI CU FOCUL ! CAND ESTE VORBA DE MANDRIA DE ROMAN,DE SPIRITUL DE SACRIFICIU SUPREM AL NEAMULUI NOSTRU PENTRU APARAREA DREPTURILOR DE TARA SI VIATA ,DREPTURI STRAMOSESTI!

    RăspundețiȘtergere
  3. ACESTA ESTE OBOLUL PLATIT DE ROMANI PENTRU AJUTORUL DAT DE UNGURIME LUI BASESCU CA SA NU FIE ZBURATACIT DE LA COTROCENI.EL,BASESCU SI TOTI CARE I-AU PUPAT IN F.UND PE UNGURI TREBUIE ACUM SA REZOLVE PROBLEMA!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine ! Sa li se dea, DAR INDEPENDENTA, NU AUTONOMIE ! Sa se modifice Constitutia si sa li se dea INDEPENDENTA ! Sa poata oamenii sa obtina toata lista aia din fituica de mai sus ! Ma refer, desigur, la tinutul acela de care se face vorbire ! Si sa nu mai auzim de ei in veac !

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt total de acord cu domnul Mandu.
    Nu este acum momentul sa iesim in strada.
    Vom face jocul ciumei portocalii.
    Chiar daca USL nu-si respecta pentru moment angajamentul fata de noi,vom avea destul timp sa ne razboim cu ei.
    Vremurile sunt f.tulburi si trebuie sa fim f.atenti.
    De la acest criminal Basescu ma astept sa conteste rezultatul alegerilor si sa dizolve parlamentul cu sprijinul UE si FMI.
    Obiectivul nostru imediat este sa scapam de basescu,de ciuma portocalie si de udmr.
    Cu deosebita stima,
    Col(r)ing.Voinea Ion

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OMUL are o ţară, o datorie, o misiune de îndeplinit, de dat toate bogăţiile la cei ce l-au susţinut şi îl susţin. Dacă pica astă vară, nu mai putea să se achite de datorii şi rămâneau EI cu buza umflată. Cu teritoriile… nu-i nicio problemă, vor fi cum au stabilit. Şi cu multe altele… Noi, trebuie să ne certăm în continuare între noi iar când ne vor chema, prima grijă, să nu uităm, să ne împuşcăm între noi, pentru că nu ştim care-i mai deştept. Câţi vor mai rămâne poate vor face ceva…

      Ștergere
  6. Bozgorul tot bozgor ramane,sovinul tot sovin ramane si porcul tot porc ramane,si asta pentru ca maghiarilor din Romania li s-au acordat drepturi tot timpul de cand stiu si de cand ma stiu mai mari decat tuturor romanilor din toata Romania. Acum cer un teriroriu mai mare si de cat al Ungariei,unde numarul romanilor este mai mare si decat intreaga populatie a Ungariei impreuna cu maghiarii din Romania.Vorba romanului-vi s-a urat cu binele- Cand am scris bozgor nu m- am referit la populatia romana de nationalitate maghiara,dornica de a trai si con vetui in pace si liniste pe teritoriul Romaniei impreuna cu romanii,cu sasii,cu armenii,cu macedonenii,cu turci,tatari,romi,ucraineni,etc ci m-am referit la acele persoane diversioniste,sovine si tadatoare care in mod parsiv si marsav sub emblema unor organizatii sovine si iredentiste icearca tot felul de scenarii,asa cum au facut si pe data de 15.03.1990,si care doresc din rasputeri sa imprastie vrajba, ura si nesiguranta in randul populatiei pasnice si doritoare de liniste.Consider ca institutiile abilitate ale statului ar trebui sa se autosesizeze pana nu este prea tarziu pentru a preveni unele atacuri sau incidente violente provocatoare care pot degenera si sa implice oameni nevinovati,care singura lor vina ar fi ca s-au lasat dusi de val si de prmisiuni desarte.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.variantacojocaru.ro

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu crezi domnule ,,presedinte jucator'' ca ar fi cazul ca pe cale ,,democratica"sa incepem sa-i termina-m pe acesti visatori care otravesc mediul social din Transilvania in fiecare zi.De ce te gandesti numai la ciolan?.Gandestete la poporul roman,la Romania daca vrei sa mai ajungi sa ai liniste si pace.

    RăspundețiȘtergere
  9. Toate elementele legate de ceea ce s-a intamplat si se intampla armatei – nu numai rezervistilor, ci si componentei active, conduc la un singur scop: aducerea acesteia in stare de incapacitate de riposta pentru un anume moment. Acel moment este regionalizarea Romaniei. Marinarul Suprem a afirmat in repetate randuri ca daca politicienii accepta modificarea Constitutiei in sensul acceptarii reorganizarii Romaniei pe anumite regiuni administrative, el demisioneaza pe loc. Prin urmare, acesta este scopul final si principal al mandatului sau incredintat de oricine, dar nu de Romania.

    Pe fondul regionalizarii, orice regiune isi poate obtine practic independenta – cazul Kosovo. Singurul impediment in astfel de situatii este ca un stat sa detina o armata puternica, de aceea aducerea armatei romane in incapacitate de riposta si regionalizarea, fac parte din acelasi pachet.

    Despre reorganizarea administrativa pe regiuni, ni se vand tot felul de variante cum ca asa e in UE. Tot ni se aduce ca argument organizarea pe “regiuni economice de dezvoltare” ca asa e in UE. Aici este marea gogonata care ni se vinde. In realitatea, statele din UE sunt organizate administrativ pe regiunile traditionale istorice, nu pe regiuni de dezvoltare economica. Regiunile de dezvoltare economic au caracter virtual si temporar, nu au in niciun caz caracter administrativ. Cele de dezvoltare economica nu au delimitare administrativa, ci pot intersecta doar in context economic diverse regiuni administrative, uneori si zone inter-statale, dar nu au caracter administrativ.

    In Romania sunt 9 astfel de regiuni istorice care pot avea caracter administrativ, fix dupa modelul UE: Muntenia, Oltenia, Transilvania, Crisana, Moldova, Dobrogea, Bucovina, Banat si Maramures. Sunt cele de aici http://bistrita24.ro/upload/harta.jpg. Pe astfel de regiuni istorice sunt impartite administrativ si Germania si Spania si orice stat, nu pe regiuni de dezvoltare economica care au si caracter adminsitrativ.

    RăspundețiȘtergere
  10. Insa Basescu nu spune despre acest tip de organizare administrativa, ci despre o totul alta care combina cele 9 regiuni care ar trebui sa fie de drept cele administrative, in asa fel incat ies 8 dupa un model care incalca principiul istoric. Asa arata modelul lui Basescu: http://cursdeguvernare.ro/wp-content/uploads/2011/06/Regiuni_Dezvoltare1.jpg. Moldova e rupta in 2, la fel Transilvania. Ce este mai dubios? Una din cele 8 vehiculate cupleaza 6 judete: CV, HG, MS cu BV, SB, AB. Deci leaga fortat judetele secuiesti exact de aurul din Apuseni si divide Transilvania istorica astfel incat ponderea populatiei maghiare sau maghiarizate sa domine o regiune. E rupere aici: la un referendum regional cu 3 judete secuiesti si 3 romanesti, declararea independentei e chestie de rutina. Cu tot cu aurul din Apuseni. O astfel de regiune, poate fi destabilizata extrem de usor in asa fel incat sa isi declare independenta. In fapt Transilvania ca regiune istorica, are 9 judete: in afara de cele 6, mai sunt si HD, CJ, BN. Intr-o astfel de regiune cu 3 judete maghiare si 6 romanesti, un referendum in scopul declararii independentei nu are succes.

    Regiuni de dezvoltare economica exista in toata UE. Daca analizati insa administrativ diverse state din UE, niciunul nu a renuntat la regiunile administrative pe principiul istoric, astfel incat regiunile economice sa devine si regiuni administrative. Este si logic de ce: configuratia economica poate varia de la o zi la alta, de la un an la altul. Azi poate fi necesara o configuratie economica care sa cupleze mai multe unitati adminsitrative, iar peste 5 ani o alta configuratie economica si care sa cupleze cu totul alte unitati adminsitrative. Ori niciun stat nu isi schimba configuratia adminsitrativa dupa regiuni de dezvoltare.

    Ponta a picat si el in plasa, nereusind sa realizeze ca nimeni in UE nu are organizare administrativa pe regiuni economice de dezvoltare, ci pe regiuni administrativ-istorice. Pana in iulie 2013 a spus ca va modifica Constitutia si apar cele 8 regiuni ale lui Basescu. Daca lucrurile raman asa, imediat dupa modificarea Constitutiei, viitoarea regiune 7 Centru isi va declara independenta cu tot cu aur fara sa se poata opune nimeni. Si nu numai, va destabiliza si 5 Vest si 6 Nord-Vest.

    In acest context, doar o armata puternica poate rezolva problema. O armata puternica are insa si o componenta de mobilizare puternica. Cea de mobilizare e terminata, s-a incheiat, iar cea activa – ne-a spus dl. ministru ce i se intampla, e decimata si aceasta. Planul e perfect!

    RăspundețiȘtergere
  11. CONSTAT SI APRECIEZ CA MAGHIARII AU SANGE IN INSTALATIE, IN RAPORT CU HAHALERELE CARE NE MILOGIM PE AICI. ASTA E MOD DE LUPTA PERSEVERENT NU CEEA CE FACEM NOI FOSTII MILITARI, AJUNSI "NESIMTITI" SI "INFRACTORI FISCALI"
    Ponta: Pensiile cresc cu rata inflaţiei, chiar dacă bugetul nu va fi aprobat până pe 31 decembrie
    PONTA MAI ARUNCA LA FOSTII MILITARI-ASISTATI SOCIALI, UN OS DE ROS, DEOARECE SPERANTELE SUNT "NULE", PRIVIND REPARATIILE PIERDERILOR SUFERITE. IN FOND CE MARE SCOFALA AU MAI FOST SI FOSTII MILITARI IN OCHII LOR DE MAFIOTI???
    Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că pensiile vor creşte cu rata inflaţiei, conform legii, chiar dacă bugetul pe 2013 nu va fi aprobat până pe 31 decembrie.
    Întrebat, într-o conferinţă, dacă pensiile ar putea să crească la începutul anului viitor dacă nu se aprobă bugetul până la finalul anului, Victor Ponta a răspuns afirmativ, potrivit Mediafax.
    "Conform legii, sigur, cu rata inflaţiei, însă bugetul nu va fi aprobat până pe 31 decembrie", a spus Ponta.
    El a arătat că există o singură obligaţie legală pe care o va îndeplini, respectiv aceea de a prezenta bugetul în 15 zile de la învestirea noului Guvern.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine nu este din Ardeal nu cunoaste suferintele romanilor sub ocupatia Austro-Ungara. Fac aprte dintr-o familie de militari, cu dragoste de tara. Tatal meu imi povestea cum lua batai crancene la scoala pentru ca nu stia sa spuna in ungureste nas, ureche, etc., toate numele si prenumele romanilor au fost modificate in ungureste, au fost nevoiti sa treaca la alte religii, asta va fi daca isi vor obtine autonomia, nu vom mai avea drepturi, vom fi marginalizati si daca suntem majoritari, iar limba oficiala, va garantez, va fi maghiara. Unde sunt drepturile romanilor din Ungaria, unde sunt placutele bilingve in Ungaria, unde sunt scolile in care se preda limba romana in Ungaria, avem destui romani acolo care sunt calcati in picioare. Desteaptate romane, ridica-te asa cum te-ai ridicat de doua mii de ani si zdrobeste capul sarpelui care unelteste impotriva tarii tale si adu-i aminte ca NOI NU NE VINDEM TARA. JOS TRADATORII DE TARA! Doamne fereste sa mai cantam o data Vai saracii ungurii cum si-or pierdut ciucurii.

      Ștergere
  12. Oare n-ati dori sa deveniti din nou natiune privilegiata in aceasta parte a Romaniei?

    RăspundețiȘtergere